НОВИНИ

Правителството стартира процедури за предоставяне на концесии на четири плажа

Правителството стартира процедури за предоставяне на концесия на четири морски плажа - "Св. Св. Константин и Елена - юг", "Ривиера", "Ахтопол север - източна зона" и "Китен - юг", съобщи пресслужбата на кабинета.

bnt avatar logo
от БТА
14:08, 11.04.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
правителството стартира процедури предоставяне концесии четири плажа

Предлага се срокът на първите две концесии да е 15 години, а на вторите две - десет. С процедурите се цели обезопасяване на морските плажове и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.

Процедурата се провежда по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, като концесионерите ще бъдат определени чрез конкурс, организиран от министъра на туризма и проведен от комисия, назначена от министър-председателя.

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане на плаж "Св. Св. Константин и Елена - юг" е 78 662 лева без ДДС, на плаж "Ахтопол север - източна зона" - 30 775 лева без ДДС, на плаж "Ривиера" - 257 959 лева без ДДС, и на плаж "Китен-юг" - 119 499 лева без ДДС.

Размерите са определени съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното плащане за морски плажове. Критериите за формиране на комплексната оценка са съобразни с Решение на МС от 2016.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Иванов: КЕВР няма да допусне значително увеличение на цената на тока
Иван Иванов: КЕВР няма да допусне значително увеличение на цената на тока
Съдът пусна на свобода Желяз Андреев
Съдът пусна на свобода Желяз Андреев