НОВИНИ

Правителството застава зад исканията на превозвачите по "пакета за мобилност"

Правителството подкрепя позицията на транспортния бранш у нас за новия "пакет за мобилност". Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов с представители на сектора. Превозвачите отново заплашиха с протести на 16 и 17 май, когато в София ще се проведе срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани.

Надежда Василева
от Надежда Василева
12:25, 08.05.2018 (обновена)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Предлага се шофьорите на ТИР-ове да получават командировъчни, колкото се предвиждат в страните, през които преминават. Това означава почти двойно в някои държави. На всеки 3 седмици шофьорите трябва да се прибират за почивка в страната си, а големите седмични почивки от 45 часа задължително да прекарват в хотел.

Премиерът е поел ангажимент, че ще обсъди темата с френския президент Еманюел Макрон и с германския канцлер Ангела Меркел.

;
Ивайло Московски, министър на транспорта: Получихме пълната подкрепа на министър-председателя Борисов, така че оттук нататък ни предстоят много тежки дебати.
Христо Христов, собственик на фирма за международен транспорт: Получихме и подкрепа за протест, който ще проведем на 16 и 17 май, когато се събират всички европейски лидери в София. България може би е най-ощетената държава, ако този закон бъде приет. И от 12 500 фирми в момента, занимаващи се с международен автомобилен транспорт, ако това нещо се случи, най-вероятно по-голямата част от тях ще фалират.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малко лешоядче се излюпи в Кресненското дефиле
Малко лешоядче се излюпи в Кресненското дефиле
Близо половината от българските пенсионери живеят в риск от бедност
Близо половината от българските пенсионери живеят в риск от бедност