НОВИНИ

Правната комисия към НС осъществява процедура на диалог с главния прокурор

Днес за първи път в правната комисия към Народното събрание ще осъществи процедура на диалог с главния прокурор. Това заяви в "Денят започва" председателят на комисията и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов. Ще бъдат обсъдени темите, свързани с наказателна политика и законодателна програма. Той уточни, че главният прокурор не е задължен да отговаря на всички въпроси.

bnt avatar logo
от БНТ
08:22, 06.12.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
Данаил Кирилов, депутат от ГЕРБ, председател на парламентарната комисия по правни въпрос: Предполагам, че ще опитат колегите от БСП да засипят главния прокурор с въпроси. Още от сега ще кажа, че главният прокурор не е длъжен да отговаря на такива въпроси, освен ако той не желае да отговори, разбира се.

Не е ясно също дали темата с болниците и лекарствата ще бъде част от изслушването на главния прокурор.

Ако Сотир Цацаров прецени да обсъжда този въпрос, но без да се нарушават правилата на НПК и тайната на разследването предполагам, че би могъл да осветли някои от тези проблеми, коментира още Кирилов.

Данаил Кирилов коментира и искането на левицата за мораториум върху лицензирането на нови частни болници.

Данаил Кирилов: Проблемът на болниците не е във формата на правната им организация и това, че са търговски дружества. Ясно е и в закона специално е указано, че това са квази търговски дружества, т.е. формата е на търговско дружество, за да може да се спазва организацията, отчетността и управлението на търговско дружество. Но това не са дружества, които изначално са задължени да реализират печалба.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Москва: След решението на МОК да извади Русия от Зимните олимпийски игри
От Москва: След решението на МОК да извади Русия от Зимните олимпийски игри
Жельо Бойчев: На здравеопазването не трябва да се гледа като на търговия
Жельо Бойчев: На здравеопазването не трябва да се гледа като на търговия