НОВИНИ

Правната комисия в НС гласува срещу ветото върху антикорупционния закон

Правната комисия в парламента гласува срещу ветото на президента върху антикорупционния закон и отново подкрепи закона във вида преди той да бъде върнат от Румен Радев за ново обсъждане.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
17:45, 10.01.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
правната комисия гласува ветото антикорупционния закон

Законът беше оспорен от президента в неговата цялост на 2 януари. В мотивите се посочваше несъответствие с поставената цел ефективно противодействие на корупцията, както и отклонения от основни начала на Конституцията. След близо два часа дебати мнозинството събра 10 срещу 7 гласа Законът отново да бъде подкрепен. Предстои гласуване и в пленарната зала.


Крум Зарков - зам.-председател на ПГ "БСП за България": Новият единен антикорупционен и независим орган всъщност за всеки, който прочете добронамерено закона, не е нов. Защото органите, които се сливат, съществуват и досега.
Данаил Кирилов - председател на Комисията по правни въпроси, ГЕРБ: Под единен антикорупционен орган, това не означава да съберем всички органи в държавата и да кажем - ами, няма как, имат функции по борбата с корупцията. Ние сме предложили да се обединят тези органи, които имат преки и непосредствени функции в борбата с корупцията.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катрин Деньов стана мишена на критики заради подписка
Катрин Деньов стана мишена на критики заради подписка
Ще има ли спад на туристите заради нова такса в Гърция?
Ще има ли спад на туристите заради нова такса в Гърция?