НОВИНИ

Правосъдният министър на САЩ отрече да е обсъждал изборите с руски служители

Министърът на правосъдието и главен прокурор на САЩ Джеф Сешънс заяви, че никога не се е срещал с никакви руски служители, за да обсъжда въпроси от предизборната кампания, съобщи Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
08:47, 02.03.2017
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Сешънс разпространи това изявление, след като "Вашингтон пост" съобщи, че той е водил два разговора с руския посланик в САЩ по време на президентската кампания миналата година.

Министърът заяви, че няма представа за какви твърдения става дума и подчерта, че те са неверни.

Сешънс е един от хората, които отдавна подкрепят президента Доналд Тръмп и беше негов политически съветник, когато Тръмп бе кандидат за президент на републиканците.

Когато на изслушванията в Сената за утвърждаването му като министър и главен прокурор, Сешънс е бил попитан дали "някой свързан" с кампанията е имал някакви връзки с руснаци, той не е съобщил, че е имало такива контакти.

"Вашингтон пост" писа, че Сешънс е имал две срещи с руския посланик Сергей Кисляк - през юни и през септември.

Говорителка на министъра обаче заяви, че той не е споменал в Сената за контактите си с Кисляк, защото те не са били свързани с предизборната кампания, какъвто е бил въпросът. По онова време Сешънс е бил член на Сената и на комисията по въоръжените сили и само миналата година е водил повече от 25 разговора с чужди посланици, подчерта говорителката му Сара Флорес, предаде ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БЪЛГАРИЯ ИЗБИРА: Първи предизборен дебат в Денят започва
БЪЛГАРИЯ ИЗБИРА: Първи предизборен дебат в "Денят започва"
Кораб с 85 нелегални мигранти открит край Пилос
Кораб с 85 нелегални мигранти открит край Пилос