НОВИНИ

Правят допълнителен оглед на локомотива, който горя снощи

Около 21,30 часа снощи в района на гара Долно Езерово е възникнал пожар в локомотива на бързия влак София-Бургас. Машинистите веднага са спрели композицията и са евакуирали пътниците.

bnt avatar logo
от БНТ
08:28, 05.05.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

През гара Долно Езерово влакът се движи транзит, но след като забелязали дим и пламъци в предната част на електрическия локомотив машинистите незабавно предприемат спиране на композицията в гарата, сигнализират на спешния телефон 112 и използват наличните пожарогасители.

Имало е около 20 пътници, които са били свалени от вагоните и извозени с автобус до Бургас. Два пожарни автомобила и осем огнеборци са потушили пламъците за около час. По първоначални данни става дума за възпламеняване на резервоар, който е част от спирачната система. Огънят е засегнал и част от двигателното отделение и кабината на машинистите.

Днес в светлата част на деня се очаква да бъде направен оглед от специалисти и експерти. Пътническите вагони не са били засегнати от инцидента и са откарани в гара Бургас.

Преди малко повече от месец същият влак София-Бургас избухна в пламъци край гара Коньово до Нова Загора. Електрическият локомотив е произведен в началото на 70-те години на миналия век.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Северна и Южна Корея вече са в една часова зона
Северна и Южна Корея вече са в една часова зона
Пожар избухна в локомотив на бързия влак София-Бургас, няма пострадали
Пожар избухна в локомотив на бързия влак София-Бургас, няма пострадали