В този час започва повторният оглед на щетите, нанесени от ураганната буря в нощта срещу неделя, която отнесе покриви във врачанския квартал Кулата. Въз основа на направените протоколи общината ще търси средства от държавната комисия за бедствия и аварии.

Враца

Стана ясно, че общо пет са къщите, които са изцяло без покрив, а по всички сгради в квартала има поражения счупени керемиди, капаци и обшивки. По спешност снощи от местното комунално дружество помогнаха на пострадалите с найлони за временно покриване на къщите. От общината обещаха да осигурят строителни материали и доброволен труд, както и да призовават за парична помощ от дарители.

Според първоначални изчисления ремонтът на покрив, който е изцяло съборен, ще струва около 20 000 лева. Повечето от пострадалите ще чакат помощ от общината и държавата, защото малцина са застраховали имуществото си. Днес започва и подмяната на пречупените от бурния вятър електрически стълбове. В момента в квартала има ток, но от временни съоръжения. Започва и разчистване на съборените дървета и клони.