НОВИНИ

Хиляди празнични пакети зарадваха хора в нужда

Хиляди празнични пакети зарадваха хора в нужда на Цветница. Благотворителната акция е на сдружение „Празнични герои“, което подкрепи домакинства в цяла България. Лица на кампанията са водещите на БНТ Даниел Михайлов и Юлия Наева.В София те се срещнаха с възрастна жена, която от няколко години живее без вода в дома си.

Петър Георгиев
от Петър Георгиев
19:44, 01.04.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Даниел и Юлия прекрачват прага на Светла Димитрова. На 81 години тя посреща още един празник повече с мисъл за основните си нужди и по-малко за богата трапеза. Днес Светла получава един от 5100 пакета с храна, които организацията „Празнични герои“ раздава из страната.

Светла Димитрова: От фондацията са много мили, много отзивчиви и с желание да ми помогнат, за което сърдечно им благодаря на холидейци. За жеста, който правят за възрастните хора.

За Светла този жест е безценен. Но тя отдавна има проблем, който дарението не може да разреши. Домът, в който живее, отчасти е собственост на държавата. Друга част обаче се държи от акционери. Те решават да ѝ спрат водата.

Светла Димитрова: Чувствам се много нещастна. Много унижения понесох от това, че ходя да се къпя при близки и приятели всяка седмица.
Даниел Михайлов - телевизионен водещ, БНТ: Не е нормално... Европейска държава, 21-ви век, и да попадаме в такава среда и на такава ситуация.
Юлия Наева - телевизионен водещ, БНТ: Мисля, че всеки от нас може с каквото е необходимо да направи добро на човек в нужда.

Този ентусиазъм искат да запалят у българите празничните герои. Светла обаче настоява и за вниманието на институциите. Казва, че не планира да напусне жилището си. И очаква тяхната реакция, за да заживее в нормални условия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 20 автобуса с българи прекараха над 3 часа на сръбско-унгарската граница
Близо 20 автобуса с българи прекараха над 3 часа на сръбско-унгарската граница
Случаят „Скрипал“: Първите руски дипломати се върнаха от САЩ
Случаят „Скрипал“: Първите руски дипломати се върнаха от САЩ