НОВИНИ

"Празничните герои" в подкрепа на кампанията "Великден 2017"

За пета поредна година Holiday Heroes провеждат кампанията „Избери, Купи, Дари". Мащабната акция представлява директно даряване на хранителни продукти в подкрепа на кампанията "Великден 2017". А целта е хиляди семейства в нужда да получат за Великден празнични пакети с хранителни продукти, с които да прекарат светлия празник.

Диана Миткова
от Диана Миткова
12:30, 03.04.2017
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

Кампанията "Избери, Купи, Дари" вече четири години дарява пакети с хранителни продукти на семейства в нужда в цялата страна.

Роси Томова - ръководител на проект "Holiday Heroes"
"Какво представлява тази кампания. Много е просто - в нея могат да участват два типа хора. Единият тип е тези, които доброволстват и са наши доброволци в магазина, където се случва мероприятието. Раздават флаери на всички хора, които пазаруват в съответния момент и им обясняват, че могат да закупят и да дарят 1 продукт от списък, който ние сме им предоставили, за да им е по-лесно. Така и хората, които си пазаруват в магазина могат да станат част от нашата кампания като просто купят едно кило брашно или пакет ориз, или бутилка олио. Каквото те преценят от списъка."

Кремена е доброволец вече трета кампания. Тенденцията, която наблюдава е хората все по-често да откликват на благотворителни инициативи.

Кремена - доброволец
"Хората даряват, някои повече, някои по-малко, но определено от сърце."

Доброволците са на разположение всеки делничен ден от 18:00 до 20:30 вечерта и от 12:00 до 16:00 часа следобед през уикенда в хипермаркетите, където всеки, решил да помогне може да купи продукт и да го дари.

Диляна - доброволец
"Младите хора съм на мнение, че доста време прекарват в социалните мрежи и могат да отделят 2 часа от времето си, което прекарват там, за да допринесат за благото на хора, които имат нужда".

Магазините, в които може да дарите храна и продукти в подкрепа на кампанията „Великден 2017" се намират в столичните квартали Младост, Банишора, Студентски град, Руски паметник и Люлин.

"Винаги, когато ги видя тук че са момичетата и вземам от обикновено тестени или варива за помощите за Великден"

"Празници са, нормално. Човешко е. Няма как да не помогнем на хора в нужда."

"Винаги, когато я има кампанията помагам, защото смятам че който има повече възможности трябва да помагат на такива, които нямат."

Кампанията ще продължи до 10 април. Всички събрани продукти ще станат част от празничните пакети, които ще бъдат доставени директно до домовете на 5 хиляди семейства из цялата страна. А процесът на опаковането ще бъде предаван на живо в YouTube канала на Празничните герои.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БДЖ компенсира с безплатни билети всички пътници от два влака
БДЖ компенсира с безплатни билети всички пътници от два влака
Скъсана дига на река Чая може да наводни Катуница и близките населени места
Скъсана дига на река Чая може да наводни Катуница и близките населени места