НОВИНИ

Празничното предаване на БНТ1 за 6 май - лидер по гледаемост

Празничното предаване „Денят на храбростта" направи БНТ1 най-гледания телевизонен канал в сутрешния слот. Петчасовата програма на обществената медия е с увеличаващ се рейтинг в периода от 7 ч. до 12 ч. и запазва преднината си пред останалите телевизии. От 10 ч. до 12 ч. БНТ1 има 40,3% аудиторен дял, според данните на пийпълметричната агенция ГАРБ.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
18:53, 09.05.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

„Денят на храбростта" направи зрителите съпричастни на празничния водосвет на бойните знамена и военния парад, 34 камери на обществената телевизия предаваха на живо от няколко точки в България, проследиха атмосфера на празника в София, как излизат военните самолети, представянето на сухопътните войски по време на тържествения парад. Репортерите на БНТ се включиха на живо от Русе и военноморските ни бази във Варна и Бургас.

;

От 10ч. до 12 ч. обществената медия е най-гледаната телевизия, с почти два пъти по-висок рейтинг от втория по гледаемост канал. Пийпълметричните данни сочат, че младите зрители, също са предпочели специалното предаване на БНТ1. За първи път в телевизионния ефир БНТ реализира пряко включване от борда на движещ се хеликоптер, по време на военния парад, което продължи на два пъти по 30 минути.

БНТ показа Деня на храбростта, така както никога досега българските зрители не го бяха виждали. За това и реализацията на специалното предаване беше изключително сложна. Но идеята си заслужаваше! В тези пет часа телевизионен разказ, се срещнахме с миналото, настоящето и бъдещето на българската армия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложба конкурс „Европейски стол”
Изложба конкурс „Европейски стол”
До два месеца къщата на Пейо Яворов става държавна собственост
До два месеца къщата на Пейо Яворов става държавна собственост