НОВИНИ

Празник на корейската култура организираха младежи от Варна

Мини фестивал, посветен на корейската култура се проведе във Варна. "Корейският следобед" представи пред ученици от Хуманитарната гимназия в града популярната култура на страната с много музика, танци, модни съвети, както и кратък урок по корейски език. Изкушените от екзотичната страна успяха да разберат повече и за традиционната кухня на Корея и разликите й с другите азиатски страни.

bnt avatar logo
от Ива Георгиева
06:55, 02.07.2018
Чете се за: 00:54 мин.
Още

Корейската попкултура отдавна е превзела сърцата на младежите по цял свят, българските не правят изключение. На този феномен беше посвете мини фестивълт, организиран от младежката фондация "Аморфа". Най-голям интерес предизвикаха съвременните танци, вдъхновени от популярната музика на Корея, така нареченият К-Поп.

Андреа Божилова, танцово студио The center: Много се радвам, че имаме възможност да участваме на такива събития, на които правим нещо много различно, защото K-pop е нещо, което от скоро правим в нашата зала.
Лилия Кунева: Аз днес се запознах с културата на Корея, но съм много впечатлена какво са постигнали танцьорите особено – the 7th sense, The Centre. Много е забавно да чуя от някой как произнася някоя много сложна дума – на корейски, която аз не мога да кажа.

Огромен интерес предизвика кухнята, представена от единствения корейски ресторант във Варна. Собственичката му показа как се прави традиционен кимбап и разказа за основните разлики между него и японското суши - студен, а не топъл ориз и плънка с любимото на корейците Ким-чи, наподобяващо родното кисело зеле. Но не това е най-важното в корейската култура според Надежда Цанева.

Надежда Цанева: Начинът им на живот, те имат големи традиции. Уважават много възрастните, както и ние, но е много изразено. Много се радвам, че все повече млади хора се палят по корейската култура, език, танци, всичко.

След забавния "Корейски следобед" много ученици от гимназията заявиха, че с удоволствие ще научат повече за страната, а и за други различни култури, защото опознавайки другите, в крайна сметка разбираме по-добре и себе си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
17 бездомни кучета са изхвърлени край село Стара Кресна
17 бездомни кучета са изхвърлени край село Стара Кресна
Събират средства за паметник на моряка във Варна
Събират средства за паметник на моряка във Варна