НОВИНИ

Празнуваме Петдесетница

Днес е Петдесетница. Църквата ни чества един от най-големите си празници. Той се отбелязва винаги в неделя, 50 дни след Великден.

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
14:53, 19.06.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
празнуваме петдесетница

На Петдесетница се празнува рожденият ден на Христовата църква.Според св. евангелист Лука в книга Деяния апостолски:

"Когато настана ден Петдесетница, те всички в единомислие бяха заедно. И внезапно биде шум от небето, като че идеше силен вятър, и напълни цялата къща, дето седяха. И явиха им се езици, като че огнени, които се разделяха, и се спряха на всекиго от тях. И всички се изпълниха с Дух Светий, и наченаха да говорят на други езици, според както Духът им даваше да изговарят. А в Йерусалим се намираха иудеи, човеци набожни, от всеки народ под небето. Когато стана тоя шум, събра се много народ и се слиса, защото всеки ги слушаше да приказват на неговия говор... Всички бяха смаяни и в недоумение думаха един другиму: какво ли ще е това? А други се присмиваха и думаха: със сладко вино са се напили" (Деян. 2:1-6, 12-13)

Днес в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" бе отслужено тържествено богослужение за празника. Миряни дойдоха в храма да се помолят за здраве, за семействата си и за това Господ да освети пътя им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Загинали деца при корабокрушение в езеро в Карелия
Загинали деца при корабокрушение в езеро в Карелия
Вдигат заплатите на учителите от 1 януари 2017 г.
Вдигат заплатите на учителите от 1 януари 2017 г.