НОВИНИ

Преасфалтирането на фаталната пътна отсечка край Своге започна

Тази сутрин започна преасфалтирането на отсечката на трагичния инцидент край Своге, който отне живота на 17 души. Пътят ще бъде пуснат за движение още тази вечер. До тогава обходният маршрут е през Бучин проход и Искрец. Съдържанието на новия асфалт, различно от стария, е одобрено от Пътната агенция.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
19:06, 07.09.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Фирмата- изпълнител подменя износващия асфалтов пласт. Материалите, които се използват са одобрени от Института по пътища, а смеската е различна от тази , която беше отстранена.

инж. Михаил Рашков, директор "Поддържане на пътната инфраструктура", АПИ: Следствието разполага с рецептите на асфалта пред и сега, но аз не мога да ви го кажа това.
Но все пак това е друг асфалт?
Да, разбира се, че е друг.

Продължава и разчистването на излишна растителност, камъни и прах по пътя. Където е необходимо мантинелите също се подменят. Жители на Реброво ни сигнализираха и за още един проблем по пътя. Става дума за изграден отводнителен канал, който се руши и създава предпоставки за инциденти.

Димитър Цветков: Там на самата спирка пропадаха 4-5 човека, пооправихме малко там, но всичко е наш гръб, защото живееме тука и се грижим да не пострадаме ние.

Миналата седмица от фирмата изпълнител са запълнили дупките с нови капаци, но останалата част от канала продължава да се руши.

На тяхното място имаше дупка, пропадаха и там две коли, вадиме ги, оправяме ги, кривят се носачи, гуми се пукат.
Какво е решението?
Да дойдат и да си оправят пътя!

От фирма "Трейс" отговориха, че подменили капаците "на добра воля", но най-вероятно хората ги взимали, за да ги използват за дворовете си. Отговорността по поддържането на пътя не била тяхна, а вече е на АПИ. През следващата седмица външни одитори по пътна безопасност ще прегледат цялостното състояние на пътя край Искърското дефиле. След това ще се реши какви допълнителни ремонти трябва да бъдат направени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спират строежа в „Овча купел“, където пропадна кола
Спират строежа в „Овча купел“, където пропадна кола
Без опасност за живота е жената, която падна от балкона си в Силистра
Без опасност за живота е жената, която падна от балкона си в Силистра