Фелдшер от Центъра за спешна медицинска помощ във Варна е бит в село Каменар от сина на пациентка, за която е имало спешно повикване. Инцидентът е станал вчера следобед. 50-годишният Христомир Куманов няма сериозни наранявания, но напуска работа, защото това не е първото посегателство срещу него от страна на пациент.

Медицинският екип се отзовавал на спешно повикване за жена с високо кръвно налягане от Каменар. Още при влизането в дома на пациентката фелдшерът е посрещнат враждебно, твърди той.

Христомир Куманов, фелдшер в Спешна помощ - Варна: Влязох, жената каза не съм викала Бърза помощ. Излязох и той започна да крещи. Започна да ме блъска!

Въпреки агресията, Куманов преглежда пациентката и й поставя инжекция. Тя пък твърди, че фелдшерът ги е обидил.

Елисавета Демирева: Влиза тука господинът... Къде е жената, ама той трепери, един наркоман. Вика, вие циганите такива сте, защо ще ме обиди. Нищо не сме направили на него, нищо, ама нищо.

Фелдшерът казва, че това не е първото нападение срещу него.

Христомир Куманов, фелдшер в Спешна помощ - Варна: 2017 година тук във Варна на Колхозния пазар, но тогава не съм подавал жалба, за което съжалявам.

Според директора на Центъра за спешния медицинска помощ, вербалните атаки от пациенти към лекарите са ежедневни. Понякога се стига и до физическа разправа.

Мая Рашева, директор на Спешна помощ - Варна: Надяваме се на бързо производство за изясняване на случая и виновникът да си получи подобаващото наказание.

Фелдшерът казва, че напуска екипа на спешните медици огорчен, защото е отдал 27 години от живота си, за да помага на хората.