НОВИНИ

Пребиха мъж от Ощава, чийто дом изгоря при пожара в Кресненското дефиле

Димитър Златков, чиято къща изгоря по време на големия пожар над Кресненското дефиле миналата година, е приет в Благоевградската болница със счупен нос и хематоми по лицето. Пострадалият 67-годишният мъж твърди пред полицията, че е пребит от роми – дървосекачи, които работят в района на село Ощава.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Станислава Бързачка
19:44, 24.01.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Димитър Златков разказа, че в понеделник следобед отишъл да си вземе хляб от заведението в селото. Там седнал да изпие чаша вино, а на съседната маса имало непознати за него мъже, с които се заговорил. Мъжете поискали да ги заведе до друго близко заведение, за да го разгледат. По думите му пред заведението станал инцидента, при който той пострадал.

Димитър Златков: Не мога да си спомня сега баш в заведението дали не ни пуснаха, дали не работеше какво е, що е и връщаме се назад, така стана и от един път едното момче по-якичкото къде беше и с главата и направо в мойта глава къде беше. Без нещо да е имало, да сме се скарали нещо, да сме се нагрубили.

В телефонен разговор кмета на село Стара Кресна – Павел Пасков, разказа, че това е първия случай на създаден проблем от мъже, които работят в района на селото.

Павел Пасков: Не мога да ви кажа нищо, не бях там. Там бяха полицаите. Човека знам, че е в болница в Благоевград, ама дали са разкрили кой, какво са го били, пък сам ли е паднал не знам вече.

От пресцентъра на полицията в Благоевград съобщиха, че случая е предаден на прокуратурата в Сандански. На телефон 112 в понеделник вечерта е получен сигнал само за паднал човек. Очаква се становището на наблюдаващия лекар в отделението, в което е настанен пострадалият Димитър Златков. Полицаите продължават с разпитите на очевидци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земеделци настояват за промени в еднодневните трудови договори
Земеделци настояват за промени в еднодневните трудови договори
София област обявява грипна епидемия от утре
София област обявява грипна епидемия от утре