НОВИНИ

Кметът на Ловеч определи нападението над заместника си като опит за убийство

Заместник-кметът на Ловеч Цветан Георгиев е бил нападнат и пребит тази сутрин пред жилищния си блок в квартал "Здравец" в града. По непотвърдена информация, той е удрян с брадва. При побоя са счупени и двата му крака, има и порезни рани по лицето. Георгиев е настанен в болница в Плевен. Състоянието му е стабилно.

bnt avatar logo
от Дарина Найденова
17:24, 10.05.2018
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Нападателят издебнал заместник-кмета, докато отключвал автомобила си. Пред блока му рано тази сутрин е бил нападнат зам.-кметът Цветан Георгиев в час, в който е отивал на работа. Нанесен му е от неизвестни лица тежък побой.

Първият, оказал помощ на Георгиев е негов съсед.

Стефан Стоянов, съсед: В 6:35 ч. пушех на терасата. Като отворих вратата го видях, как се влачи - обезобразен, по гръб, цялото му лице беше в кръв, ужасно бит, кракът му строшен. Помогнах му със строшения крак да се прибере до вкъщи. В съзнание беше, само каза - пребиха ме, човеко. С брадва му бяха счупили крака. Такъв ужас не съм преживявал.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова определи нападението над заместника си като опит за убийство.

Корнелия Маринова, кмет на община Ловеч: Тук не става дума само за заплаха. За мен това е буквално опит за убийство. С пораженията, които са нанесени, с грубата и арогантно и агресивно поведение, безцеремонно, примитивно и дивашко.
;

Георгиев отговаря за ресорите общинска собственост, икономическа политика, финанси и местни приходи. Според кмета на Ловеч, посегателството е свързано с неговата работа. Неотдавна той е подал няколко сигнала за нарушения при дърводобива в ловешки села.

Корнелия Маринова, кмет на община Ловеч: Имаме нашите съмнения от кой сектор и по каква причина може да бъде атакуван г-н Георгиев. Не знам какво мислят органите на реда, но ние имаме няколко сигнала, изпратени в прокуратурата в сектора на дърводобива. Има отправени заплахи директни и индиректни вербални спрямо зам.-кмета от този сектор и за мен вероятността поне на 90% е точно такава.

Георгиев вече е претърпял няколко операции в плевенска болница. Лекарите твърдят, че няма опасност за живота му. 48-годишният Цветан Георгиев е заместник-кмет на Ловеч от 3 години. Преди това в продължение на 10 години е заемал същата длъжност в Угърчин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израелски удари срещу военната инфраструктура на Иран в Сирия
Израелски удари срещу военната инфраструктура на Иран в Сирия
Лошото време попречи хеликоптер да се включи в издирването на Боян Петров
Лошото време попречи хеликоптер да се включи в издирването на Боян Петров