За втория тур на изборите в Пловдив ГЕРБ ще преговаря за подкрепа с всяка партия в центъра или в дясно на политическия спектър, която споделя тяхната програма. Това обяви кандидатът за кмет и досегашен областен управител Здравко Димитров. В неделя той ще се изправи на балотаж с кандидата на НФСБ и ВМРО Славчо Атанасов. Във Варна досегашният кмет и кандидат за нов мандат Иван Портних отива на балотаж срещу лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. Портних се надява на по-висока избирателна активност.

От щаба на ГЕРБ в Пловдив отчетоха като изключително добри получените в неделя резултати.

Здравко Димитров, кандидат за кмет на Пловдив: ГЕРБ доказа че в Пловдив ние сме първа политическа сила и няма как другите да не се съобразяват с нас... няма да позволим да се лута Пловдив в политически експерименти.

За момента партията е получила подкрепа за втория тур само от изборния си коалиционен партньор СДС, но преговорите с други политически сили предстоят.

Здравко Димитров, кандидат за кмет на Пловдив: Всички са добре дошли, които споделят нашата програма и нашия начин на управление.

Димитров заяви, че е очаквал да се бори на балотаж срещу представителя на БСП, но според него кандидатът на ВМРО-НФСБ Славчо Атанасов е излязъл с ляво ориентирани послания пред пловдивчани.

Драматичен обрат на изборите в Пловдив

Драматичен обрат на изборите в Пловдив

Балотаж ще има и в Пловдив. На изборите в неделя един срещу друг се изправят Здравко Димитров от ГЕРБ и кандидатът на НФСБ - ВМРО Славчо Атанасов. Вот...

Във Варна балотажът също е между кандидат на ГЕРБ, Иван Портних и представител на друга патриотична формация Костадин Костадинов от "Възраждане". Според Портних основният му опонент на първия тур е била ниската избирателна активност. За втория се надява повече варненци да гласуват.

Иван Портних, кандидат за кмет на Варна: Видяхме настроенията на хората, така че ще продължим с позитивна кампания. Няма да влизаме в тона на компромати и фалшиви новини.

Иван Портних залага и на подобряване на работата на общинската администрация

Иван Портних, кандидат за кмет на Варна: Тя да е все по-отворена към хората, в действителност по-ефективна в решаването на темите, които всеки един варненец има в досега си до работата с администрацията.

Иван Портних ще трябва да работи с пъстър общински съвет. В местния парламент влизат 11 формации.

Около 500 гласа не достигнаха на Иван Портних за победа във Варна на първия тур

Около 500 гласа не достигнаха на Иван Портних за победа във Варна на първия тур

Интригата във Варна се запази до последно. Там досегашният кмет Иван Портних не успя да прескочи бариерата от 50 на сто от гласувалите и стигна до бал...