Преди месец на водача на автобуса, катастрофирал днес край с. Микре, е бил съставен акт за претоварване, тъй като е превозвал двама човека повече. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията след извършена незабавна проверка, разпоредена от министър Ивайло Московски по повод пътния инцидент между автобус и камион.

В хода на проверката е установено, че фирмата, чиято е собственост е автобуса, не е подала заявка за случаен превоз, съгласно чл. 68, ал. 1 от Наредба 33, от което следва Акт за административно нарушение съгласно чл.105 от ЗАП, финансова глоба в размер на 200 лв.

Проверени са и двете фирми - собственици на катастрофиралите камион и автобус. Те притежават всички необходими лицензи и разрешителни за извършване на обществен и товарен превоз.

По отношение на фирмата-собственик на камиона не са констатирани нарушения.

На фирмата е правена комплексна проверка в края на 2016 г., от която не са констатирани нарушения.

Водачите на камиона и на автобуса са притежавали всички необходими документи за упражняваната от тях професия - професионална компетентност и квалификации, психотест, стаж и др.

Към момента проверяващите все още нямат достъп до автобуса, за да установят редовността на тахошайбата, пътните листове, застраховките и други.

Транспортират към София тежко пострадалите от катастрофата до село Микре

Транспортират към София тежко пострадалите от катастрофата до село Микре

Девет души загинаха при челен сблъсък между пътнически микробус и товарен автомобил до ловешкото село Микре. 15 души са ранени. Пътуващите в микробуса...