Британският премиер Тереза Мей е тази вечер в Брюксел за разговори с Жан-Клод Юнкер. Очаква се тя да направи нови предложения, свързани с предпазния механизъм за ирландската граница, които да ѝ помогнат сделката да бъде одобрена в парламента. Засега тя отказва да иска отлагане на датата за напускане - 29 март.

Преди да дойде в Брюксел Тереза Мей говори пред парламента в Лондон, но не се ангажира със срокове кога ще предложи ново гласуване за споразумението за Брекзит.

Пореден критичен ден за британския премиер. По-рано днес трима души напуснаха нейната партия с знак на несъгласие с политика ѝ по отношение на Брезит. Мей обаче продължава усилията. И днес отново ще разговаря с Жан-Клод Юнкер с надеждата да го убеди да бъдат направени промени в споразумението за Брекзит, които касаят предпазната мярка за границата между Ирландия и Северна Ирландия.

Мей ще се опита да постигне юридически обвързващи промени, които да успокоят опасенията на британските депутати. Засега тя отказва да иска отлагане на датата на Брекизит. Брюксел продължава да настоява, че няма шансове за предоговаряне и се готви за напускането на Великобритания без сделка.