НОВИНИ

Преди първия дебат между кандидатите за вицепрезидент на САЩ Кейн и Пенс

Днес в университета "Лонгууд" в американския щат Вирджиния ще се проведе първия дебат между кандидатите за вицепрезидент на Съединените щати Тим Кейн и Майк Пенс. Към момента според последните социологически проучвания двойката Клинтън/Кейн води пред тандема Тръмп/Пенс с разлика от около пет процента.

Георги Петров
от Георги Петров
07:57, 04.10.2016
Чете се за: 00:53 мин.
По света

От ръководството на университета "Лонгууд" заявиха, че се подготвят за дебата от повече от година и нямат търпение за събитието. Сходни настроения споделиха и студентите, чийто брой във висшето учебно заведение надхвърля пет хиляди. Много от тях имат въпроси, които искат да зададат на кандидатите за вицепрезидент.

Тереза Фрухтерман, студентка в университета "Лонгууд": "Гледах президентския дебат и не бях особено впечатлена от кандидатите. А разликата в процентите на одобрение между тях е толкова малка, че вицепрезидентският дебат става много важен и решителен фактор в политическия ни живот. Искам да разбера точните факти, кой ще създаде работни места, кой ще понижи данъците, всичко, от което Америка се нуждае. Искам да знам всичко това."

Брайън Остин Джи, студент в университета "Лонгууд": "Най-важният проблем лично за мен е расовият. В нашата страна се случва нещо изключително неприятно. Начинът, по който хората гледат на нас, черните, е нещо, което трябва да бъде разгледано по-отблизо. Искам да видя какво ще кажат вицепрезидентите по този въпрос."


Междувременно съпартиецът на републиканеца Майк Пенс и кандидат за президент на Съединените щати Доналд Тръмп получи забрана от областния прокурор на щата Ню Йорк да събира средства посредстом фондацията си на територията на щата. Според властите си дружеството не е подало съответните отчети и ако продължи да събира средства, прокуратурата ще сметне дейността ѝ за измама.

Данъчните задължения на Доналд Тръмп към американските власти са предмет на дискусии още от обявяването на президентската му кандидатура, тъй като милиардерът не желае да направи отчетите си по този въпрос публично достояние.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изтича срокът за регистрация на кандидатите за президент и вицепрезидент в ЦИК
Изтича срокът за регистрация на кандидатите за президент и вицепрезидент в ЦИК
​Велосипеди под наем в Пловдив
​Велосипеди под наем в Пловдив