НОВИНИ

Преди първо гласуване на пакета "Мобилност": очакванията на нашите евродепутати

Само два гласа не достигнаха снощи пакетът "Мобилност", който засяга българските превозвачи, да не влезе в дневния ред в пленарна зала в европарламента в Страсбург. В същото време трима български евродепутати са отсъствали по време на гласуването. Вижте и още във включването на Десислава Апостолова.

bnt avatar logo
от БНТ
08:49, 26.03.2019
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Светослав Малинов, който е един от негласувалите вчера, каза, че не е успял да се добере до пленарна зала заради срив в компютърната система във Франкфурт. Заедно с десетки други колеги не можахме да се доберем до пленарна зала, допълни Малинов. Той изрази съжаление, че не е успял да изрази волята си при първото гласуване, но утре ще гласува срещу предложенията в пакета "Мобилност".

Ангел Джамбазки заяви, че вчера сме изпуснали възможността да решим въпроса в рамките на този мандат на Европейския парламент. Ще трябва да продължи съпротивата, очакваме превозвачи от България, Румъния, проучваме възможността да вкараме част от протестиращите в пленарна зала, за да изразят ясно своята воля, каза още Джамбазки по повод протеста на превозвачи, който се организира утре в Страсбург.

Андрей Новаков коментира, че внесените поправки са почти 1600, което ще окаже влияние по самия процес на гласуване. Той предположи, че гласуването ще е повече от 3 часа, като никой не знае какво може да мине, след като с два гласа нещо може да се блокира или да се прокара. Новаков каза, че има български евродепутат, който ще гласува в подкрепа на пакета "Мобилност", което е против националния интерес.

По думите на Петър Курумбашев шансовете за отхвърлянето на пакета са 50/50.

Според българските евродепутати трябва да се направи всичко да се реши въпросът, защото това ще засегне 150 хиляди семейства или около 1 милион българи.

Вижте целия разговор във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция осъди признаването на израелския суверенитет над Голанските възвишения
Турция осъди признаването на израелския суверенитет над Голанските възвишения
Румънски превозвачи ще подкрепят протеста на българските си колеги в Страсбург
Румънски превозвачи ще подкрепят протеста на българските си колеги в Страсбург