НОВИНИ

Преди срещата Путин - Тръмп: Цените на хотелите в Хелзинки скочиха неколкократно

Цените на хотелските стаи в Хелзинки са се увеличили неколкократно за периода около срещата на руския президент Владимир Путин и американския му колега Доналд Тръмп на 16 юли във финландската столица. Това съобщава в. "Хелзингин саномат", цитиран от ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
15:24, 01.07.2018
Чете се за: 00:41 мин.
По света
срещата путин тръмп цените хотелите хелзинки скочиха неколкократно

В хотелите от веригата Сокос (Sokos) разликата в цената за двойна стая за периода 15-17 юли в сравнение със седмицата преди това достига 200 евро. В други хотели във финландската столица разликата в цените за нощувка през дните на посещението на двамата президента и придружаващите ги делегации и журналисти също е голяма - за 15-17 юли цените са с над 100 евро по-високи, отколкото през предходната седмица.

;

о информация на изданието за някои хотели в Хелзинки, включително от веригата Хилтън (Hilton) и Скандик (Scandic), в момента изобщо няма свободни стаи. Изпълнителният директор на веригата Скандик във Финландия Аки Кяюхки посочи, че възможността за резервиране е ограничена, за да може да има достатъчно стаи за представителите на международните медии. Той допълни, че още идната седмица ще могат да се резервират нощувки. Кяюхки предупреди също така, че с наближаването на срещата между Путин и Тръмп цените на стаите в хотелите ще растат и ще надхвърлят обичайните за юли.

;

Изпълнителната директорка на общинската компания Хелзинки маркетинг (Helsinki Marketing) Лаура Аалто заяви, че за руско-американската среща се очаква в града да пристигнат до 2000 души, повечето от които журналисти. По тази причина много от представителите на медиите ще пристигнат още през уикенда преди срещата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Себастиан Курц поема кормилото на ЕС за следващите шест месеца
Себастиан Курц поема кормилото на ЕС за следващите шест месеца
Рецидивист избяга от френски затвор с хеликоптер
Рецидивист избяга от френски затвор с хеликоптер