НОВИНИ

Преди Великден: Масови проверки в търговските обекти във Варна

Масови проверки в търговските обекти във Варна. Преди Великден се проверяват пекарни, месарници и магазини.

bnt avatar logo
от БНТ
07:36, 29.03.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

След легитимацията и оглед на разрешителното за извършване на търговска дейност започва и същинската проверка. Инспекторите следят за произхода на наличните продукти и дали те са в срок на годност. В тази пекарна работят с предварителни поръчки за Великден.

Светлана Петрова, управител на пекарна: Всяка година преди Великден имаме клиенти, които си записват поръчки за козунаци и съобразно тях и продажбите от предните ни години си изчисляваме бройка, която можем да си произведем през нощта и през деня за да можем да я продадем и клиентите ни да останат доволни.

Във всяка пекарна решават с какви продукти да приготвят козунаците, които ще предлагат за Великден.

Дора Гунчева, БАБХ-Варна: Когато има присъствието на миксове, ние проверяваме добавките, които се влагат в миксовете дали отговарят на тези, които са разрешени от регламента.

По традиция на Великденската трапеза присъства и агнешкото месо. А то се разпознава най-вече по цвета и трябва да има печат.

Добрин Добрев, управител на месарски магазин: Там където е срязано, костите и месото трябва да са розово-червени и да се вижда, че има влага върху самия мускул.

От Агенцията по безопасност на храните съветват да не се купуват продукти от съмнителни търговци и с неясен произход. Проверките в търговските обекти продължават до Великден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекари от Благоевград предлагат парамедици да работят в спешните екипи
Лекари от Благоевград предлагат парамедици да работят в спешните екипи
В Денят започва: Енергетика и дипломация - говори посланикът на САЩ у нас
В "Денят започва": Енергетика и дипломация - говори посланикът на САЩ у нас