НОВИНИ

Преди вота на недоверие - позициите на парламентарните партии

Днес е дебатът в парламента по първия вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 3". Вотът е внесен от "БСП за България" и е за несправяне с корупцията. Вижте част от аргументите и контрааргументите на парламентарните партии.

bnt avatar logo
от БНТ
07:46, 23.01.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
Весела Лечева, зам.-председател на ПГ на "БСП за България": Вотът на недоверие трябва да предизвика този сериозен обществен дебат, защото последните години правителството не се справя. Вотът е даже закъснял. Ние сме свидетели в пробиви на сериозни системи в управлението на държавата. Има пробив в НЗОК, в БАЦИС, това са все бомби със закъснител,все отлагани реформи, които нанасят големи поражение. Ние сме последната държава по доходи.
Явор Нотев, депутат от ПГ на "Атака": Вотът като че ли е несвоевременен и недостатъчно мотивиран. Поставянето на въпроса за справянето с корупция преди да се види ефектът от мерките, които са взети настина прави невъзможен сериозният дебат.
Тома Биков, депутат от БГ на ГЕРБ: Не съм на мнение, че правителството не прави нищо по въпроса с корупцията. 66 закона са приети само с отпадането на свидетелството за съдимост. Това е облекчаване на административния натиск и от там нататък премахването на възможност за корупция. Да се обезсмисли, да се оскъпи, да се направи ненужна, това е начинът да се противодейства на корупцията.
Стефан Августинов, член на Оперативното ръководство на "Воля": Вотът е закъснял, когато говорихме за вота през септември, тогава имаше вероятност да се случи. Мотивите са недостатъчно добре оформени. Ние сме категорично против този вот и това ще се види днес в дебатите и после при гласуването. Това е един пиар, който се прави на гърба на българските граждани. Трябва дефиниция за корупция. Този вот търси за цел да привлече внимание, но не е достатъчно добре подготвен и просто не му е сега времето.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се промени животът на бездомния Митко от Килифарево
Как се промени животът на бездомния Митко от Килифарево
Един изчезнал и няколко ранени в Япония при изригване на вулкан
Един изчезнал и няколко ранени в Япония при изригване на вулкан