НОВИНИ

Предимства на образованието, събрано във флашка

Компютър с големината на флашка събира в дланта ни всички учебници. И дори измества големите кабинети по информатика. Група млади хора от Центъра за творчески обучения разпространяват този различен начин на преподаване. Учене през целия живот - идея, в която те не просто вярват. Знаят как да го постигнат и как да провокират учителите и учениците да не се плашат от интерактивните уроци. Вече са помагали на десетки учители да се квалифицират за работа с новите дъски и компютри. А децата? Те просто могат да разкрият своя потенциал.

Милена Кирова
от Милена Кирова
17:53, 05.02.2016
Чете се за: 01:05 мин.
Още
предимства образованието събрано флашка

Компютър, платка, няколко кабела, 5 банана и пианото е готово. Светът може да бъде вашата кутия с инструменти. А часовете по физика вече не са това, което бяха. Убеждават ни група млади хора от неправителствена организация. Посрещат ни с думите: всичко можете...

Гергана Райжекова - експерт по проекти в Център за творческо обучение: "Да свържете така да се каже света, който е онлайн - компютъра с тук и сега, това, което е пред вас, стига да е проводимо".

Една от многото цели на екипа е да обучават и насърчават учителите да използват новите технологии. Защото оказва се директорите инвестират, но не винаги интерактивните дъски и образователен софтуер достигат до децата.

Елисавета Якимова - експерт маркетинг в Центъра за творческо обучение: "Купуват се компютри - те не са съвместими с проекторите или купуват се проектори, те не са съвместими с нещо друго. И общо взето това са неща, които объркват учителите и ги карат вместо да вървят напред да правят крачки назад спрямо технологиите".

Новото предизвикателство - в организацията да закупят 3D принтер, с който децата да могат да претворят светът около нас в пластмасов макет.

Елисавета Якимова - експерт маркетинг в Центъра за творческо обучение: "А един такъв 3D принтер може да ти даде възможност да си направиш едно човешко сърце примерно".
Благовест Папагалски - технически експерт в Центъра за творческо обучение: "Ние се вълнуваме от всяка една форма на учене през целия живот".
Гергана Райжекова - експерт по проекти в Център за творческо обучение: "Да превърнем нашия урок в едно пространство, където децата да имат възможността да станат изобретатели".

За целта всяка година група от 100 ученици посещава Космическия лагер на НАСА за едноседмични приключения.

Благовест Папагалски- технически експерт в Центъра за творческо обучение: "В спейс кемп се намира истински симулатор на совалка, който е 97 % от реалният размер на истинските съществуващи такива".

И след музикалното посрещане ни изпращат с думите: ,,Технологиите са тези, които ще задържат вниманието на учениците и да ги мотивират още повече да учат".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​От МВР отчитат ръст на автомобилните кражбите
​От МВР отчитат ръст на автомобилните кражбите
Съюзнически държави ще охраняват нашето небе
Съюзнически държави ще охраняват нашето небе