НОВИНИ

Предизборна задочна престрелка между ГЕРБ и БСП

ГЕРБ определиха като реваншизъм смяната на областни управители и заявиха, че се назначават кадри на БСП. От левицата пък се разграничиха от новите назначения. Посочиха, че това е решение на служебния премиер. Двете политически централи влязоха в поредната си задочна словесна престрелка на тема предизборни обещания.

Надежда Василева
от Надежда Василева Вера Александрова
19:52, 08.02.2017
Чете се за: 01:10 мин.
У нас

От ГЕРБ определиха като притеснително, че във втория ешелон на властта се назначават политически обвързани фигури.

Томислав Дончев, ГЕРБ: От информацията, с която разполагаме, става дума за кадри на БСП.
Владислав Горанов, ГЕРБ: Анонсът за областните управители беше - ще сменим тези, които няма да ни съдействат за изборите.

От ляво пък дадоха да се разбере, че нямат нищо общо с рокадите на ниво областни управители.

Жельо Бойчев, БСП: Задайте на г-н Герджиков този въпрос, той ги е назначил. Когато правителство на БСП назначи областни управители, ще ви даваме справка за тях, нито е наша отговорност, нито е наша работа да ги коментираме.

ГЕРБ и БСП взаимно се атакуваха, че не са виждали управленските си програми. От партията на Борисов изчислиха колко според тях ще струват предизборните обещания на левицата. От БСП пък веднага ги опровергаха.

Владислав Горанов, ГЕРБ: С елементарна изчислителна мощ достигаме до 4 милиарда и 190 милиона.
Драгомир Стойнев, БСП: Пълни глупости. Нашата програма, това, което предвиждаме да бъде не повече от 2 млрд.и 200 млн. лв.

От ГЕРБ попитаха от къде ще дойдат парите и посочиха 2 варианта.

Владислав Горанов, ГЕРБ: Можем да направим извода, че се върви към изхарчване на натрупаните резерви. Или те нямат намерение да изпълняват подобна програма и след това ще се оправдават, че нямат мнозинство в българския парламент, или в момента, в който докарат държавната сметка до изключително негативен развой, ще извадят единствената възможна карта - увеличение на данъците.

БСП пък благодариха за рекламата, която бившите управляващи са направили на предизборната им програма.

Жельо Бойчев, БСП: Ще ги помоля обаче да не четат, както дяволът чете евангелието.
Драгомир Стойнев, БСП: Ясно заявяваме, че освен 20-процентният данък върху доходите над 10 хиляди лева месечно, другите ставки няма да се пипат. Не само, че не ги увеличаваме, ние намаляваме именно данъка за работещите семейства, защото ще се приспадат до 50 лева за всяко едно дете.

Според БСП, ГЕРБ още не са разбрали, че ще загубят изборите. ГЕРБ пък призоваха левицата да напише нова програма, защото ще е катастрофално, ако тази бъде приложена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пета годишна среща на българските земеделски производители
Пета годишна среща на българските земеделски производители
Румънският парламент отхвърли вота на недоверие срещу правителството
Румънският парламент отхвърли вота на недоверие срещу правителството