НОВИНИ

Предизвикателствата пред речния туризъм

340 круизни кораба се очакват да акостират при Русе през този туристически сезон. Най-многобройни са групите от Германия. Те обаче не остават в града, а се отправят към Царевец и Арбанаси.

bnt avatar logo
от Даниела Димитрова
19:15, 09.05.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

157 туристи слязоха на русенския бряг от пътническия кораб „Ариана” и веднага потеглиха с автобуси към Велико Търново. Според туроператори, кеят в Русе за разлика от други дунавски градове, не е подготвен за такива гости.

„Трябва тези алеи да се преасфалтират, да има пейки, кафене, което да предлага български специалитети. В никакъв случай шумна музика и атракциони, на които те са се нагледали”, споделя Галина Петрова, която е ръководител „Хотелски мениджмънт”.

Друго огромно предизвикателство за речните туроператори е ниското ниво на Дунав през месеците юли, август и септември.

„Корабите остават в Никопол и се предлагат алтернативни програми – посещения на Плевен, София, Белоградчишките скали. До делтата на Дунав, които искат да стигнат, защото немците държат да се спазват договорните им отношения, се извозват до Румъния с автобуси”, казва още Галина Петрова.

Пресъздаването на Капанска сватба и урок по български език са едни от най-интересните атракции на кораба, на които могат да се насладят чуждите туристи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За втора поредна година шествие Безсмъртния полк у нас
За втора поредна година шествие "Безсмъртния полк" у нас
Челопечене протестира срещу наркокомуна
"Челопечене" протестира срещу наркокомуна