НОВИНИ

Предлагат на търг инвалидната количка на Стивън Хокинг

Аукционната къща "Кристис" предлага на търг инвалидната количка и докторската дисертация на световноизвестния физик-теоретик Стивън Хокинг, предаде Асошиейтед прес. Колекционерите ще могат да наддават за 22 лота, принадлежали на гениалния учен, който почина през месец март тази година. Сред тях фигурират книги, научни работи и наградите на Хокинг.

bnt avatar logo
от БТА
10:42, 22.10.2018
Чете се за: 00:24 мин.
По света
предлагат търг инвалидната количка стивън хокинг

Особен интерес представлява написаната от физика през 1965 година докторска дисертация "Свойствата на разширяващите се Вселени", подписана от самия учен. Стойността на лота е оценена на 130-195 хиляди долара.

На търга ще бъдат представени и екземпляр от книгата "Кратка история на времето" с пръстов отпечатък на учения и сценария на епизод от анимацията "Семейство Симпсън", в който е споменат физикът. Купувач ще търси и якето на Хокинг, с което той се снима в документален филм.


;

Една от инвалидните му колички е сред лотовете с първоначална оценка 13-19,5 хиляди долара. Получените средства от аукциона ще бъдат предоставени на благотворителната фондация на името на Хокинг. Предлаганите на търг вещи ще бъдат изложени в Лондон на 30 октомври, а наддаванията ще продължат от 31 октомври до 8 ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8-годишно момче е в тежко състояние, след като е било поразено от волтова дъга
8-годишно момче е в тежко състояние, след като е било поразено от волтова дъга
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Айляк дейности
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Айляк дейности