НОВИНИ

Предлагат Радослав Миленков за подуправител на БНБ в "Банков надзор"

Управителят на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев предложи на Народното събрание кандидатурата на Радослав Миленков за подуправител на БНБ – ръководител на управление "Банков надзор", в изпълнение на изискванията на чл. 12, ал. 2 от Закона за Българската народна банка.

предлагат радослав миленков подуправител бнб банков надзор
bnt avatar logo
от БНТ
15:38, 08.03.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Радослав Миленков е добре познат и уважаван специалист в банковите среди, който е доказал своите професионални познания и добра репутация. Той разполага с всички необходими качества за ръководител на управление "Банков надзор" в БНБ, включително задълбочен поглед върху банковата система, практически знания за механизмите за осъществяване на банковия надзор, както и значителен управленски опит в няколко търговски банки.

От месец ноември 2014 г. досега Миленков е председател на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ).

В рамките на своя успешен мандат като председател на ФГВБ той поддържа добро сътрудничество с Българската народна банка, Министерството на финансите, банковата общност в страната и с други национални и международни институции.

Радослав Миленков е магистър по финанси. Завършил е Университета за национално и световно стопанство с отличие, владее английски език и не членува в политически партии, съобщиха от БНБ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БЕХ избра ИНГ Банк Н.В. – клон София за издаване на банкова гаранция
БЕХ избра ИНГ Банк Н.В. – клон София за издаване на банкова гаранция
НАП започва проверки на 4 и 5-звездните хотели в големите курорти
НАП започва проверки на 4 и 5-звездните хотели в големите курорти