Отзвук на жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова в Русе имаше и в Народното събрание. Обединените патриоти предлагат законодателни промени за отпадане на съкратеното съдебно следствие при тежки престъпления.

Искрен Веселинов, зам.-председател на ПГ на Обединени патриоти: Има не един от подобните случаи, в които те се признават за виновни, възползват се от така нареченото съдебно следствие. Вместо доживотен затвор, примерно получават 20 години. Излежават от тях 15 и след това излизат и отново убиват. Такъв е случаят с убитата Вероника от Велико Търново.
Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Трябва да бъдем много прецизни при всяка една промяна на законодателството. И това, което е изключително важно да се знае, че и към настоящия момент когато имаме достатъчно годни доказателства и когато има извършено тежко престъпление, извършителят може да понесе най-тежката строгост на закона.
Крум Зарков, зам.-председател на ПГ на "БСП за България": Още няма текстове, върху които да се произнесем.Очевидно е, че тя е свързана с жестокото убийство на Виктория Маринова. За съжаление, всеки последващ акт на такава трагедия не може да заличи случилото се. Ще се отнесем както към всеки законопроект,ще го разгледаме, но истината е, че трябва да си създадем много въпроси за заобикалящата ни среда и за превантивните мерки, които се взимат.
Борисов: Убиецът от Русе е сменял адресите си в три различни германски провинции

Борисов: Убиецът от Русе е сменял адресите си в три различни германски провинции

Премиерът Бойко Борисов изказа критиките си към прибързаните действия по публикуване на данни около разследването на бруталното убийство на журналистк...