НОВИНИ

Симеон Найденов: Да се изучава антикорупционната култура

Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика провежда изслушване на кандидатите за нов антикорупционен шеф. Претендентите са двама - депутатът от „Воля” Симеон Найденов и настоящият главен прокурор Сотир Цацаров, предложен от ГЕРБ и „Обединени патриоти”.Антикорупционната култура на хората трябва да залегне в програмата на училищата и университетите, заяви Симеон Найденов по време на представянето на концепцията си.

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:42, 03.12.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
симеон найденов изучава антикорупционната култура

Найденов обяви, че кадровата обезпеченост към момента не е достатъчна и следва да се увеличи съставът на дирекциите като се подберат нови качествени хора, които да имат нужните познания и желание да работят срещу корупцията.

„Всички тези нови кадри да преминат проверка за почтеност, ще предложа и по-адекватно заплащане за тази важна и отговорна работа”, каза Найденов.

Той говори и за разширения на сградния фонд на КПКОНПИ.

„Ще бъдат преразгледани изискванията за попълване на данъчните декларации за имуществени интереси, тъй като считам, че настоящите са малко усложнени и не всички лица, които към момента попълват декларации трябва да го правят това”, заяви още той.

Кандидатът за председател на КПКОНПИ посочи, че е бил и от двете страни на бариерата – и като обвинител, и като защитник. Според него този опит ще му бъде от полза, за да ръководи безкомпромисно комисията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цацаров: Само 7% от служителите на КПКОНПИ се борят пряко с корупцията
Цацаров: Само 7% от служителите на КПКОНПИ се борят пряко с корупцията
Първият сняг заваля в Унгария
Първият сняг заваля в Унгария