Дни преди предсрочните парламентарни избори във Великобритания преднината на управляващите консерватори пред опозиционната Лейбъристка партия намаля до 6 процентни пункта. Това показва социологическо проучване на британската телевизия Ай Ти Ви.

Според резултатите от анкета Консервативната партия на министър-председателя Тереза Мей има подкрепа от 43 процента, а подкрепата за опозиционните лейбъристи се увеличава с три пункта до 37 на сто. Миналата седмица разликата между двете партии беше 9 пункта.

Междувременно Тереза Мей заяви, че е готова да се оттегли от преговорите за изход на Кралството от Европейския съюз, ако на тях не бъде постигнато достатъчно добро споразумение.

Тереза Мей, министър-председател на Великобритания: Ще отидем да преговаряме за добра сделка, но вече съм казала, че е по-добре да няма сделка, отколкото да има лоша сделка. Трябва да сме готови да напуснем преговорите.

Опозиционният лидер Джереми Корбин, заяви, че ако бъде избран за премиер на страната, ще постигне споразумение с Европейския съюз. Той допълни, че при победа на изборите неговото правителство ще се стреми към стабилни отношения с Европа.

Джереми Корбин, лидер на опозиционната Лейбъристка партия: Това ще бъде правителство, което ще предпази протоколите, условията на околната среда и правата на работниците, които бяха постигнати чрез Европа. Правителство, което иска стабилни отношения с Европа, но което ще уважи резултатите от референдума и ще напусне Европейския съюз.

Британците ще гласуват на предсрочни парламентарни избори на 8 юни.