НОВИНИ

Предотвратен опит за атентат в Антверпен

Полицията в белгийския град Антверпен предотврати опит за атентат. Мъж се опита да се вреже с колата си в тълпа на оживена търговска улица. Нападателят е задържан. Той е от северноафрикански произход.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
18:55, 23.03.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Около 11 часа тази сутрин автомобилът с френска регистрация навлиза с много висока скорост по най-оживената търговска улица, като принуждава хората да отскачат встрани. Ранени няма. Полицаите се опитват да го спрат, но той не реагира и се отправя с висока скорост към крайбрежните паркинги, преминавайки на червено.

Там полицаите успяват да спрат колата и арестуват шофьора. Той е 39-годишният Мохамед Р., мъж от северноафринаски произход. В багажника на колата е намерено огнестрелно и хладно оръжие и кутия с неизвестно съдържание.

Кметът на Антверпен Барт Де Вебер съобщи на извънредна пресконференция, че полицията и военните вероятно са предотвратили нещо много сериозно.

Барт де Вевер, кмет на Антверпен: Искам да благодаря на хората, които се намесиха и на полицаите от отряда за бързо реагиране, които задържаха нападателя.

Антверпен е градът в Белгия с най-голям брой радикализирани, които се бият за "Ислямска държава" в Сирия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След сигнал на БНТ 2 обезопасиха шахти в квартал Модерно предградие
След сигнал на БНТ 2 обезопасиха шахти в квартал "Модерно предградие"
От първо лице: Късметът беше с нас, всичко беше като на филм
От първо лице: Късметът беше с нас, всичко беше като на филм