НОВИНИ

Предотвратиха кражба на дървесина в района на Елешница и Сандански

Служители на Югозападното държавно предприятиятие /ЮЗДП/ са предотвратили тази седмица кражба на дървесина в района на Елешница и на Сандански, съобщиха от ръководството на предприятието в Благоевград.

bnt avatar logo
от БТА
17:45, 14.10.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
предотвратиха кражба дървесина района елешница сандански

Два автомобила, натоварени с общо 21 кубически метра незаконна иглолистна строителна дървесина, са задържали служители от мобилно контролно звено на ЮЗДП и на Държавното горско стопанство /ДГС/ - Елешница. Нарушението е разкрито на 11 октомври около 20.30 часа в землището на с. Елешница.

При проверката се констатира, че автомобилите транспортират дървесина без превозен билет и контролна горска марка. След потърсено съдействие от страна на Регионалната дирекция по горите в Благоевград превозните средства и товарът са задържани в базата за съхранение на конфискувани материали в Разлог. Автомобилите са собственост на дърводобивна фирма от региона.

Незаконна сеч на 32 дъбови дървета в държавни горски територии в землището на с. Кръстилци са разкрили служители на ДГС - Сандански. При проверка на 12 октомври след сигнал и незабавна реакция на горските служители на място е заловен нарушителят в момента на извършване на сечта. Той почиствал земеделски имот с издадено разрешително от общината за премахване на пет дървета, като в същото време незаконно отсякъл осем кубически метра дърва за огрев от съседните държавни гори.

По случая е съставен констативен протокол и акт за установено административно нарушение. Дървата са задържани и транспортирани до базата за съхранение на конфискувани материали в Петрич.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Едва 4 гласа спасиха Нинова от бламиране на пленума на БСП
Едва 4 гласа спасиха Нинова от бламиране на пленума на БСП
Съдът остави в ареста полицая, съдействал на ало измамници
Съдът остави в ареста полицая, съдействал на ало измамници