НОВИНИ

Предотвратиха опит за самоубийство на трафикант на "Калотина"

Граничен полицай обезвреди шофьор, направил опит за самоубийство на ГКПП – Калотина. В камиона му са открити 464 кг канабис.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
16:04, 28.03.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
предотвратиха опит самоубийство трафикант калотина

Снощи на ГКПП Калотина за влизане в страната пристигнал товарен автомобил, управляван от черногорски гражданин. Автомобилът пътувал от Черна гора за Турция, натоварен с алуминиеви отливки. Камионът бил селектиран от митничарите за проверка на рентген. Началникът на смяната на Гранична полиция е уведомен от дежурните митничари, че шофьорът на товарния автомобил с черногорски регистрационен номер лежи окървавен в безпомощно състояние в кабината. Извикана е линейка, но водачът заключил шофьорската врата. Служителите на пункта видели, че с нож черногорецът си нанася прободни рани в областта на гърдите. Началникът на смяната на Гранична полиция се качил в кабината от дясната врата и обезвредил шофьора, като избил ножа от ръката му и го изхвърлил пред прозореца. Преди да изпадне в шоково състояние, черногорецът заявил на граничния полицай, че иска да се самоубие, тъй като в камиона му има голямо количество наркотично вещество.

Началникът на смяната на Гранична полиция незабавно уведомил митническите служители. При извършената проверка в камиона са открити чували с пакети със светлозелена тревиста маса, която при полевия наркотест реагирала на канабис. Общото тегло на откритото наркотично вещество е 464,156 кг.

Шофьорът е откаран с линейка в болнично заведение, охраняван от граничен полицай. Канабисът е иззет, камионът е задържан на ГКПП – Калотина. По разпореждане на дежурния прокурор случаят ще се разследва от митнически служители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последствия след атентата в Пакистан
Последствия след атентата в Пакистан
Коала спря движението в австралийски град
Коала спря движението в австралийски град