НОВИНИ

БАБХ очаква сигнали за негодни храни

По повод Коледните и Новогодишни празници инспектори от Агенцията по храните започват засилени проверки в търговски обекти, складове и заведения за обществено хранене. Целта е да се гарантира безопасността на храните и да се предотвратят опити на недобросъвестни производители или търговци за злоупотреби.

bnt avatar logo
от БНТ
15:24, 21.12.2015
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Само за няколко часа днес при проверка инспекторите в Бургас са съставили 2 акта за нарушения. И двата акта са за обекти, които извършвали търговска дейност, без да са регистрирани по Закона за храните.

Дежурни екипи ще проверяват и по време на празниците включително до 3 януари - най-вече по сигнали на потребителите, подадени онлайн, или на горещия телефон на Агенцията по храните.

Д-р Силвия Каменова - главен инспектор, БАБХ: Търсенето е завишено и съответно зареждането в обектите е по-засилено. Едно от най-често срещаните нарушения е презареждането на обектите. Независимо че продуктите, които се доставят са в срок на годност, не се ли съхраняват правилно, това би довело до развалянето им. Всеки потребител, когато посещава търговски обект, е хубаво да чете етикетите. Да внимава какво купува, да обръща внимание на срока на годност, как се съхранява, дали опаковката не е с нарушена цялост и съответно ако има някакви съмнения и установи нередности, да подава сигнали към нас на горещия телефон 0700 122 99.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валидираха марка за избирането на Пловдив за Европейска столица на културата
Валидираха марка за избирането на Пловдив за Европейска столица на културата
85 души са в неизвестност след свлачище в Китай
85 души са в неизвестност след свлачище в Китай