НОВИНИ

Предприети са превантивни действия срещу тежки последици от лошото време

Заместник-министър Стефан Балабанов даде брифинг във връзка с обстановката в областите след падналите вчера обилни дъждове. Предприети са превантивни действия, за да се приведат в готовност институциите, а не да се действа, едва след като ситуацията стане сериозна, обясни заместник-министърът.

предприети превантивни действия тежки последици лошото време
bnt avatar logo
от БНТ
14:29, 03.12.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Той подчерта, че държавата работи по нов модел на поведение – превантивна реакция при обявени очаквания за влошаване на метеорологичните условия, с цел предотвратяването на по-големи трагедии. Той даде за пример организираните действия в област Смолян, където заедно и в синхрон работят всички институции. Благодарение на това са преодолени създалите се критични ситуации, своевременно са почистени свлачища и срутвания, организирани са екипи, които продължават да следят на място нивото на реките, независимо че в момента обстановката е по-спокойна.

Балабанов подчерта, че екипите на полицията и пожарната са в готовност при възникнала нова неблагоприятна ситуация да извеждат хората, защото най-важното е да бъдат спасени живота и здравето им. „С природата никой не може да се бори, но когато институциите си взаимодействат както в Смолян, вероятността да се получат трагедии е много по-малка“, обобщи заместник-министърът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Под знака на Меркурий - търговията от Античността до днес
"Под знака на Меркурий" - търговията от Античността до днес
25 години от изпращането на първия есемес
25 години от изпращането на първия есемес