Проблеми с предаването на протоколите и бюлетините от изборите в София-област. Членове на комисии в София област чакаха с часове, за да предадат изборните книжа в сградата на областната администрация на бул. "Витоша" в столицата.

Стотици хора от всичките 420 секции на територията на София-област прекараха нощта в автобуси. За тях изборният ден е започнал преди повече от 24 часа.

Около 30 автобуса е имало тук през изминалата вечер на отсечката между Руски паметник и площад Македония. Към 8ч. тази сутрин автобусите са 10.

Димитър Димитров, председател на СИК-Етрополе: Някъде около 1:30 ч. пристигнахме, като една голяма част от автобусите бяха вече пристигнали, имаше и още до Руски паметник стигаха, след нас пристигнаха и още.
Миролюба Ташова, член на СИК-Самоков: Дадоха ни час, който беше 2:45 ч., но когато дойдохме тук, се оказа, че това не е така.
Ивайло Божилов, член на СИК-Самоков: С нас има много стари хора, които в момента са в автобусите и спят.

Чакането продължи и пред сградата на Софийската областна администрация. Част от председателите бяха върнати заради пропуски при попълването на протоколите. Основният проблем, обаче, идва от неправилното съставяне на изборните книжа, смятат хората.

Ангел Маринов, член на СИК-Самоков: Пишеше примерно: Общ брой гласували, действителни гласове, а на друго място под тях примерно: "допълнително вписани", а на съвсем друго място беше "не гласувам за никого.

Според тях сградата на Софийската областна администрация няма ресурс да обработи своевременно всички протоколи, а подобно струпване се е случвало и при предишни избори.

Още по темата ЕВРОИЗБОРИ 2019