Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" Светослав Глосов подаде оставка. Тя била поискана от премиера Бойко Борисов на среща в МС с ръководството на АПИ и на Министерството на регионалното развитие за винетките и тол системата.

Глосов посочи, че е било наложително да се поеме отговорност за проблемите с електронните винетки. Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова обяви, че ще се търси нов председател на Агенцията, като по думите ѝ стремежът ще е да се избегнат сътрeсения в работата на АПИ.

Светослав Глосов, председател на УС на АПИ: Аз мисля, че каквото съм могъл съм направил за тази агенция. Оставам с добри чувства и към екипа, с който до сега съм работил, с екипа на Министерството на регионалното развитие. Нищо лошо към премиера - напротив бил е справедлив.
Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството: Това, което създаваме като организация за улеснение на гражданите. Те ще могат да закупуват електронна винетка на много повече места, отколкото са закупували хартиената винетка. Ако хартиената винетка е била възможна за закупуване на 3 000 места в държавата, електронната винетка ще бъде купувана на повече от 4 500 пункта в цялата държава.


Трима уволнени висши чиновници заради проблемите с електронните винетки

Трима уволнени висши чиновници заради проблемите с електронните винетки

Уволнения заради лошата организация с въвеждането на електронните винетки. Премиерът разпореди отстраняването на двама ръководители в Агенция Пътна ин...