НОВИНИ

Председателят на ЕНП пожелава успех на българското европредседателство

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол пожела успех на започналото в полунощ българско председателство на Съвета на ЕС.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
12:02, 01.01.2018
Чете се за: 00:45 мин.
По света
председателят енп пожелава успех българското европредседателство

Всеки европейски гражданин трябва да се чувства сигурен и уверен в бъдещето, посочва в писмено изявление Дол. Българското председателство си поставя задачата да подобри утрешния ден на европейците. Сигурността на европейските граждани е първостепенна задача.

По време на българското председателство европейската отбрана ще навлезе в нова епоха, отбелязва той.
Икономиката в ЕС бележи ръст и е време да се подготвим за бъдещите предизвикателства. Точно затова българското председателство ще положи всички усилия в областта на младежта, социалното сближаване, цифровата икономика и уменията за бъдещето. Инвестициите в младите хора са най-доброто, което можем да направим за нашето бъдеще. Затова България ще подготви почвата за следващия многогодишен бюджет на ЕС и ще направи всичко по силите си за това работещите да бъдат готови за предизвикателствата на цифровите общества.

България ще постави напред в дневния ред европейската перспектива на Западните Балкани и свързаността на региона. Напълно съгласни сме с това. Подкрепата за мира и напредъка на Балканите носи ползи за местните хора и за европейците. Държавите от Балканите следва да положат усилия в областта на върховенството на закона, борбата с корупцията и реформата на съдебните системи - това е необходимо условие за икономическо развитие.

Пожелавам на България успех като председател. Познавам решимостта на премиера Бойко Борисов и неговата ангажираност с ЕС, затова съм убеден, че следващите шест месеца ще донесат многобройни постижения, завършва писмото на Дол

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Продължаваме да пазим успешно граници на Европа
Бойко Борисов: Продължаваме да пазим успешно граници на Европа
Хюстън Рокетс надви Лейкърс след две продължения
Хюстън Рокетс надви Лейкърс след две продължения