Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни се срещна с премиера Бойко Борисов. Таяни оцени срещата ЕС - Западни Балкани като изключително добро решение на Българското европредседателство. По думите му в момента Европа има нужда от политическа стабилност и решителни действия срещу тероризма, затова трябва да се работи за Западните Балкани.

© БТА
Антонио Таяни - председател на Европейския парламент: "Мисля, че това е наистина много добра инициатива на българското председателство. Предполагам знаете, че имах възможност да посетя Сърбия и Черна гора миналия месец. Към мен се бяха присъединили и европейски компании, за да можем да насърчим още повече европейски инвестиции в региона. Аз стоя изцяло зад идеята за икономическата дипломация и дори по време на срещата ни в рамките на Европейския съвет утре мисля да предложа да основем нещо, като фонд за Западните Балкани.
Премиерът Борисов се срещна с председателя на ЕП Антонио Таяни

Премиерът Борисов се срещна с председателя на ЕП Антонио Таяни

Премиерът Бойко Борисов се срещна с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, който е в София за Срещата на върха ЕС-Западни Балкани, съобщ...