Председателят на Комисията за финансов надзор подава оставка. Тя ще бъде депозирана днес в Народното събрание. От 1 март Карина Караиванова става представител на България в Европейската банка за възстановяване и развитие.

© БГНЕС

Кариерата на Караиванова започва като експерт в Министерство на финансите, като достига до позицията заместник-министър, която заема в два кабинета. Беше избрана за председател на КФН през 2016 г.

Поемайки поста тя представи концепция с ясно разписани ангажименти, които трябваше да изпълни в шестгодишен мандат.

Пред журналисти днес Караиванова заяви, че след 2 години и половина упорита и целенасочена работа може да отчете наличието на всички предпоставки за изпълнена концепция в цялост.

В публичния си отчет Караиванова обясни, че оттеглянето й няма да повлияе на процедурата за влизане в чакалнята към Еврозоната.

Някои от проверките в застрахователния сектор са стигнали до изводи, предадени на компетентните органи, включително ДАНС. Повече по темата обаче Караиванова не коментира.

Карина Караиванова ще е представител на България в Съвета на директорите на ЕБВР

Карина Караиванова ще е представител на България в Съвета на директорите на ЕБВР

Председателят на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова ще е следващият представител на България в Съвета на директорите на Европейската банк...