НОВИНИ

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски бойкотира референдума

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски бойкотира днешния референдум. От партията потвърдиха, че той не е излязъл да гласува, тъй като искал да изрази недоволството си от договора с Гърция за името, съобщава македонският 24 вести.

bnt avatar logo
от БТА
21:57, 30.09.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света
председателят вмро дпмне християн мицкоски бойкотира референдума

"Вече отговорих, че няма да гласувам, според убеждението си", заяви и говорителят на партията Наум Стоилковски.

На същата позиция са и заместник председателите на ВМРО-ДПМНЕ Владо Мисайловски и Александър Николовски и генералният секретар Игор Янушев.

Част от ръководството на партията се появи в секциите. Председателката на Съюза на жените Даниела Рангелова потвърди, че е участвала в референдума и е гласувала против. Тя подчерта, че ако избирателната активност не е достатъчна, за да е валиден референдумът, тя няма да гласува в парламента за промени в конституцията.

Заместник председателят на ВМРО-ДПМНЕ и кмет на Кавадарци Митко Янчев също гласува. В социалните мрежи бе съобщено, че координаторът на парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ Драган Данев е бил видян в избирателната секция, но той не отговори на позвъняванията на 24 вести. Депутатката Жаклина Пешевска опроверга информацията, че е отишла да гласува.

ВМРО-ДПМНЕ заяви, че ще приеме промени в конституцията само ако референдумът е успешен и мнозинството граждани гласуват "за".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българин е загинал в тежка катастрофа в Калабрия
Българин е загинал в тежка катастрофа в Калабрия
Съд в Словакия остави в ареста обвиняемите по делото за убийство на журналист
Съд в Словакия остави в ареста обвиняемите по делото за убийство на журналист