НОВИНИ

Предсрочни президентски избори се провеждат в Тунис

В Тунис днес се провежда първи тур на предсрочните президентски избори. Това е вторият всеобщ вот след революцията през 2011 г.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:26, 15.09.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Близо 7000 представители на силите за сигурност са ангажирани да гарантират спокойното гласуване в Тунис днес. 50 000 от тях ще охраняват изборните бюра. 159 антитерористични звена са в готовност за действие в случай на извънредна ситуация.

След Арабската пролет Тунис стана жертва на вълна от терористични атаки през 2015 и 2016 г, при които загинаха десетки, а туристическият сектор пострада сериозно.

Макар ситуацията да се е подобрила, в страната продължава да е в сила извънредно положение. Гражданите се надяват тези избори да донесат промяна.

Мулка Трабилси: Ние младите сме настоящето и бъдещето на Тунис. На 15 септември ще променим реалната ситуация и бъдещето на Тунис чрез избора, който ще направим.
Мириам: Следващият президент трябва да спаси страната от кризата, най-вече икономическата криза и тази в сферата на образованието. Президентът, който ще изберем, трябва да разгърне потенциала на Тунис.

Първоначално изборите трябваше да се състоят на 17 ноември, но бяха изтеглени за днес заради смъртта на първия демократично избран президент на страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отбелязваме Деня в памет на загиналите мотористи
Отбелязваме Деня в памет на загиналите мотористи
Нарушен е добивът на петрол в Саудитска Арабия след въздушната атака с дронове
Нарушен е добивът на петрол в Саудитска Арабия след въздушната атака с дронове