НОВИНИ

Предстартова треска преди Оскарите

Точно две седмици остават до 89-та церемония по раздаване на Оскарите. Залозите за това кой ще си тръгне щастлив и кой - разочарован са в разгара си. Холивуд тръпне от вълнение, но сякаш вече се превърна в традиция политиката да измества фокуса от киното, този път заради скандалната забрана за достъп на мюсюлмани в Съединените щати.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
09:33, 12.02.2017
Чете се за: 00:51 мин.
По света

25 категории и повече от 200 номинирани. Тазгодишните Оскари изненадаха с няколко подобрени рекорди - мюзикълът "Ла ла ленд", който се очаква да бъде големият победител, получи 14 номинации, нареждайки се до "Титаник" и "Всичко за Ева".

Феноменалната Мерил Стрийп подобри собствения си рекорд и вече има 20 номинации. Тазгодишната е за "главна женска роля", за участието й във Флорънс Гостър Дженкинс.

И докато миналогодишните награди бяха белязани със скандал, около предимно "белите" номинации, то тази година 7 чернокожи актьори се борят за статуетката. Оскарите обаче не минаха без политика и скандали, но този път проблемът идва от Белия дом - след указа на Доналд Тръмп за забрана за достъп на мюсюлмани от 7 държави, режисьор и актриса от Иран се оказаха в патова ситуация и не беше ясно дали изобщо ще могат да присъстват на церемонията.

Номинираните се събраха и на традиционен обяд, последван от "снимка на класа". Събитието по традиция се провежда без достъп за медиите, а продуцентите на дават съвети за речите им, при получаване на отличията. И докато едва малцина отбрани ще си тръгнат със статуетка, то всички участват и в друга надпревара - кой ще бъде най-стилен на червения килим.

Не е сигурно кой ще се качи на сцената, за да получи награда, но е сигурно, че там ще бъдат изпълнителите Джъстин Тимбърлейк, Стинг и Джон Леджънд. Със сигурност още един човек е завлядян от предстартовата треска - Джими Кимъл, който за втори път ще бъде водещ на церемонията.

Кой ще си тръгне с широка усмивка и статуетка в ръка и чии надежди няма да се оправдаят - отговорите ще станат известни на 26-ти февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сляпата Вайша е сред фаворитите за Оскар
"Сляпата Вайша" е сред фаворитите за "Оскар"
Созопол е сред най-добрите европейски дестинации за 2017 година
Созопол е сред най-добрите европейски дестинации за 2017 година