България, която е скритото бижу на Европа, и в която няма как да не се влюбиш от пръв поглед - такъв образ на страната ни цели да изгради един от видеоклиповете за българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Този клип и още един, посветен на приоритетите на председателството ни, бяха представени днес в НДК пред журналисти от министър Лиляна Павлова.

Ролите на момчето и момичето във видеото, озаглавено „Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед!“, се изпълняват от актьорите Бойко Кръстанов и Лорина Камбурова. Двамата персонажи се запознават във влак и започват пътешествие. Те се влюбват както един в друг, така и в България, в красотата и обичаите ѝ. При представянето министър Павлова коментира:

Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на ЕС: За нас е важно да покажем, че има много неща, които ни обединяват и в същия момент пазим своята различност, своята българска идентичност, култура и традиции, но пък и в България има много неща, заради които си заслужава, това е другото основно послание, да се връщаш неведнъж.

Видеото е продуцирано от Димитър Гочев, режисьор е Божидар Велинов, а сценаристи са Мирон Крумов и Мариана Събева.