НДК посвещава тазгодишното издание на Новогодишния музикален фестивал на неговия създател Емил Чакъров, който си отиде от този свят преди 27 години. Документален филм и концертни записи на големия диригент са част от събитията, с които Дворецът отбелязва 70 години от неговото рождение. Ето и другите акценти в програмата.

Празничен концерт на връх Нова година, но с по-различна програма и стилове от обичайните. Емил Табаков отново ще дирижира Фестивалния симфоничен оркестър, а солист ще бъде френският флейтист Патрик Галоа.

Емил Табаков, диригент: Заглавието на концерта е "Магията на танца", така че ще бъде танц, но в различен вид - от класически танц до латиноамерикански танц.

Дългоочаквана "Джаз симфония" в изпълнение на повече от 50 музиканти. Идеята е на Ангел Заберски, а днес участниците загатнаха какво ще представят на голямата сцена.

Ангел Заберски: Това е и авторска моя музика, аранжиченти. 20 декември, зала 1 на НДК. Заповядайте! Ще бъде музика за душата.

За първия си концерт на Фестивала оперната певица Мила Михова е избрала произведения на Росини, Белини и Доницети.

Мила Михова, оперна певица: Моята лична идея за този концерт е да покажа огромното въздействие на Росини върху другите двама композитори, защото те в действителност в последните години на неговия живот, когато той е живеел в Париж, са били чести негови гости и много са се влияели от неговия стил.

Новогодишният музикален фестивал започва на 5 декември с най-доброто от суинга.