НОВИНИ

Представител на консулството ни в Румъния е пристигнал при блокираните българи

Представител на консулството ни в Румъния е пристигнал на летището в Тимишоара, но и към този момент българската държава не може да окаже допълнително съдействие на сънародниците ни. Голяма група българи е блокирана на летището в румънския град от снощи. Те са летели с полет на "Райънеър" от Лондон, който е трябвало да кацне снощи в 20:15 часа в Пловдив. Заради лошото време полетът е бил пренасочен първо към Летище "София", но в с последствие е кацнал в Румъния.

bnt avatar logo
от БНТ
12:03, 27.02.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Сънародниците ни споделят, че и към този час нямат информация от авиокомпанията кога и дали ще могат да отпътуват. Стана ясно, че още снощи част от групата е тръгнала към България с автобус и вече са минали границата.

Сред блокираните има бременна жена, малки деца и бебета. Има възрастни хора на лекарства, каза една от пътничите Величка Божерикова.

Страх ни е да отпътуваме с автобусите, които ни изпратиха от консулството в Букурещ. Дори от вътрешното ни министерство в България ни казаха да не тръгваме с автобусите, а да стоим поне на топло в летището, добави тя.

;

Отпътувалите с автобусите вече са на територията на България, каза консулът на България в Букурещ Калин Мичев. За останалите се очаква решението на авиокомпанията, отбеляза още той. Водят се разговори с нея и се търсят решения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Усложнена е зимната обстановка в Русенско и Добричко
Усложнена е зимната обстановка в Русенско и Добричко
Петима души загинаха от измръзване в Полша
Петима души загинаха от измръзване в Полша