Това, което е важно да се отбележи, е, че въпросният протест е подкрепен от всички браншови организации в България, политически партии, представители на правителството, както и представители на България в Европа, което само по себе си говори за важността и сериозността на проблема. Това каза в "Денят започва" Николай Рашков, който е част от Сдружението на международните превозвачи.

Николай Рашков: Основната част в пакета за мобилност, това, което е притеснително - той не е съобразен с нуждите на индустрията. Много хора не си дават сметка, но той ще засегне всеки един потребител, тъй като в момента 70% от стоките за един потребител се превозват на тежкотоварни автомобили, което значи, че с една подобна нерегламентирана регулация, накрая ще се наложи да се плаща около 50 до 100% отгоре на всяка една стока.

Рашков каза още, че основните проблеми са в 4 точки, за които настояват да бъдат преработени, така че да бъдат изгодни за бранша и всеки един потребител.

Превозвачи излизат на протест в столицата

Превозвачи излизат на протест в столицата

Срещата на върха в София ще бъде съпроводена от протест на превозвачите.

Вижте и още в разговора на Тереза Ставрева с председателя на Съюза на международните превозвачи Ангел Траков и Димитър Рашков от сдружението.