НОВИНИ

Представители на Русия и ЕК обсъдиха съвместни газови проекти

Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак и заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович, който отговаря за енергийния съюз в ЕС, обсъдиха днес в Астана текущата ситуация около газопроводите "Северен поток-2", "Турски поток" и "ОПАЛ", предаде ТАСС.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:47, 11.06.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света
представители русия обсъдиха съвместни газови проекти

Според съобщение на руското енергийно ведомство двамата са засегнали и темата за транзита на руски природен газ през Украйна. "Газпром" продължава да е изложен на "безпрецедентен натиск от страна на националните органи в Украйна", се казва съобщението.

През май украинското министерство на правосъдието блокира акциите на "Газпром" в компанията "Газтранзит". Това бе направено по искане на антимонополното ведомство на Украйна и сега Киев възнамерява да търси изплащане на наложената на "Газпром" глоба от 6,4 милиарда долара за сметка на блокираните акции, припомни ТАСС.

На международния енергиен форум в казахската столица Александър Новак изрази съжаление по повод "желанието" на Европейската комисия "да се включва в договорните отношения между търговски компании и без точно определени критерии да решава съдбата на ключови инфраструктурни проекти". Новак окачестви като "опасно увлечение" налагането на едностранни санкции на енергийни компании.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топ 5 на най-атрактивните русенски фестивали
Топ 5 на най-атрактивните русенски фестивали
Изпратихме с военни почести загиналия пилот Георги Анастасов
Изпратихме с военни почести загиналия пилот Георги Анастасов